Isolatieglas

Isolatieglas heeft een warmte-isolerende functie. Isolatieglas is ook leverbaar met tal van aanvullende functies op het gebied van veiligheid, geluidswering, zonwering, decoratie en privacy. Hieronder vindt u meer informatie over een aantal verschillende soorten isolatieglas die wij leveren en plaatsen.

Isolatieglas Standaard

Voor optimale prestaties op het gebied van warmte isolatie wordt gebruikt gemaakt van dubbele beglazing. Isolatieglas houdt de kou buiten en u kan, ten opzichte van enkelglas, flink besparen op de stookkosten. Het beperkt het warmteverlies in vergelijking met enkele beglazing met ongeveer 50%. Standaard isolatieglas is toepasbaar in alle situaties en verschillende raamtypen.

Isolatieglas HR++

Bij HR++ dubbele beglazing wordt aan de binnenzijde van één blad een zogenaamde warmtereflecterende coating aangebracht. En de spouw wordt gevuld met thermisch gas in plaats van lucht. Thermisch gas isoleert beter dan lucht, waardoor er nog meer bespaard kan worden op de energiekosten.

Isolatieglas Energy ZHR++

Isolatieglas ZHR++ is zonwerend isolatieglas. Naast de warmte-isolerende eigenschappen heeft Thermobel Energy N ook zonwerende eigenschappen. Dit betekend warmte-isolatie in de winter en een efficiënte bescherming tegen de zon in de zomer. Thermobel Energy N is voornamelijk geschikt voor woningen met veel glas.

 

Op het gebied van isolatieglas zijn er ook vele mogelijkheden betreft decoratie en privacy. Een aantal voorbeelden hiervan zijn;

Thermobel dubbele beglazing met kruisroeden. De metalen kruisroeden worden geïntegreerd in dubbelglas en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes van 8 tot 45 mm.

Thermobel dubbele beglazing met figuurglas. Eén (of twee) van de blanke glasbladen kunnen worden vervangen door een blad figuurglas. Bijna alle soorten figuurglas kunnen verwerkt worden in dubbelglas. Hierdoor wordt de decoratieve functie van de dubbelglas verhoogd, maar geeft ook meer privacy.

Glas in lood tussen dubbelglas. Glas in lood wordt tussen de twee blanke glasbladen geplaatst. Hierdoor worden de eigenschappen als warmte-isolatie en decoratie gecombineerd.

Voor meer informatie en/of toepassingsmogelijkheden van isolatieglas kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook voor een vrijblijvende offerte kunt u ons altijd bellen via telefoonnummer 0223 612483.