Glas in lood

Glas in lood is een eeuwenoude techniek om een groot raam te maken. Het glas wordt tussen loodlijsten geplaatst. Omdat er vroeger nog geen grote ramen gemaakt konden worden deden ze dit door middel van glas in lood.

Glas in lood is uitermate geschikt om ook mooie kunstzinnige ramen te maken met verschillende vormen en kleuren. Het glas wordt met elkaar verbonden door H-lood. Op de punten waar het H-lood elkaar kruist wordt het lood gesoldeerd. Als het raam in elkaar zit wordt het raam gekit om het wind- en waterdicht te maken.

Glas in lood tussen dubbelglas

Het enkele glas in lood heeft weinig isolatiewaarde. Om dit te verbeteren kunnen we het glas ook tussen dubbelglas inbouwen. Naast de goede isolatiewaarde blijft het lood ook mooi omdat het niet wordt beïnvloed door de weersomstandigheden.

Renovatie oude glas in lood ramen

Oude bestaande glas in lood ramen zijn vaak verweerd en de kit is vergaan. Deze oude ramen halen we uit elkaar, maken het glas schoon en brengen nieuw H-lood aan. Daarna wordt het raam opnieuw gekit (enkelglas) of wort het ingebouwd tussen dubbelglas.

Nieuwsgierig hoe dat gaat? In 9 stappen van oud naar nieuw glas, klik hier voor de blog over renovatie van glas in lood.

De mogelijkheden in de glas in lood zijn eindeloos. Of het nu gaat om restauratie of een nieuw ontwerp, enkelglas of tussen isolatieglas.

In ons foto album hier treft u werk aan dat wij hebben gemaakt.