Enkelglas

Glas is veel meer dan alleen een bouwmateriaal met praktische eigenschappen. Ook op esthetisch gebied biedt glas onbegrensde mogelijkheden. U kunt glas op allerlei manieren gebruiken om uw woning te verfraaien. Enkelglas kan geheel op maat worden geproduceerd; met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm, ook is het mogelijk om een (stopcontact)uitsparing aan te brengen.

Normaal enkelglas is verkrijgbaar vanaf 2mm en loopt op tot een dikte van 19mm. Naast het blanke enkelglas is er ook gekleurd enkelglas. Dit glas is al tijdens het produceren van het glas in de massa gekleurd. Het gekleurde glas is geschikt voor zowel bouw als interieurtoepassingen. Gekleurd glas is verkrijgbaar in onder andere de volgende kleuren; brons en grijs.

Figuurglas

Figuurglas is een transparante decoratieve beglazing, waarbij tijdens de productie in het nog warme glas een decoratief motief gewalst wordt.
Figuurglas wordt vaak toegepast in binnen- en buitendeuren en badkamers. Figuurglas heeft een decoratieve functie, maar geeft ook meer privacy.
Figuurglas is verkrijgbaar met veel verschillende motieven en in diversen kleuren. In onze showroom kunt u op uw gemak alle soorten bekijken.

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas is beglazing die bestaat uit twee of meerdere glasbladen met daartussen één of meerdere kunststoffolies uit polyvinylbutural (PVB.)
Gelaagd veiligheidsglas is letselbeperkend en inbraakvertragend. Bij breuk van het gelaagd veiligheidsglas blijft het glas aan de folie "plakken". Hierdoor kunnen de risico's die glasscherven meebrengen voorkomen worden en voor inbrekers is het moeilijker om naar binnen te komen. Gelaagd glas is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. De samenstelling bepaald de mate van veiligheid. Hierdoor is het mogelijk om gelaagd veiligheidsglas zelfs kogelwerend en explosiewerend te maken.

Gehard veiligheidsglas

Naast gelaagd veiligheidsglas bestaat er ook gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas wordt vaak toegepast in het in het interieur, bijvoorbeeld tafelbladen. Het glas wordt verhit tot meer dan 600°C en vervolgens zeer snel afgekoeld. Hierdoor wordt een grote spanning opgebouwd in het het glas. Bij breuk van gehard veiligheidsglas valt dit dan ook in honderdduizenden stukjes zonder scherpe randen.
Als het glas eenmaal gehard is kan dit niet meer gesneden of bewerkt worden. Gehard veiligheidsglas is niet harder dan "normaal" enkelglas, maar het is wel vijf keer sterker. Gehard veiligheidsglas behoudt dezelfde licht- en energiekenmerken als het basisproduct.

Draadglas

Draadglas is vlakglas of figuurglas met een ingelegd draadraster. Het ingelegde draadraster houdt in geval van breuk de glasscherven bijeen. Draadglas kan echter niet worden aangemerkt als veiligheidsglas. Draadglas is verkrijgbaar in een aantal soorten;
Spiegeldraadglas, is de enige transparante uitvoering met een geheel glas oppervlakte
Draadglas blank
Draadglas gefigureerd

Spiegels

Spiegels zijn leverbaar in diverse vormen en kleuren. Spiegels kunnen geheel op maat worden geproduceerd naar uw wensen; rondom poli geslepen, met facetrand en in diverse vormen. Spiegels zijn leverbaar in diversen diktes en diversen kleuren, onder andere blank, brons en grijs.

Voor meer informatie en/of toepassingsmogelijkheden van enkelglas kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook voor een vrijblijvende offerte kunt u ons altijd bellen via telefoonnummer 0223 612483.